Uni starts...
Door: Bieb
Blijf op de hoogte en volg Bibi
28 Februari 2006 | Australië, Sydney
Lieve allemaal,
Hoe gaat t daar?? Hier alles prima!!! Vandaag m'n eerste echte dag op uni, net m'n eerste lecture gehad. Deze week hebben we nog geen tute's, dus ik moet nu een aantal uur wachten op m'n volgende lecture...Eerste lecture was wel ok, maar moet wel weer ffies wennen aan 2 uur daar zitten en naar iemand luisteren! :)
Was vrijdag trouwens naar een orientatie gebeuren Fun, Facts and Friends. Dat was wel leuk, was voor internationale studenten en je moest wat gekke spelletjes doen en gewoon met elkaar praten. Wat mensen leren kennen die t zelfde doen als ik en 3 (jaja, maar liefst 3!!) Nederlandse meisjes! Een meisje had ik al zien lopen en ze had een kitsch kitchen tas, dus ik dacht al dat ze Nederlands was. Toen was ik met Megan (een van de international student advisors ofzo) aan het praten en ze vroeg waar ik vandaan kwam. Toen ik zei dat ik nederlands was zei ze oooooh, er is nog een nederlands meisje! Dus ik vroeg gelijk of t dat meisje met die blauwe tas was en ze was zooo verbaasd, want ja hoor! Dat was t nederlandse meisje! Haha! Ze heet Janneke en doet d'r eh (hope I'll get it right...) graduation certificate in Education. Ze komt uit Uden [jaja pap!] en heeft de pabo gedaan. Daarna kwamen er nog 2 Nederlandse meisjes Jessica (ja, nog een jessica!!) en Annemarike. Ze hebben de Hes gedaan en komen uit Amstelveen en Enkhuizen!!! Zijn heel erg aardig, dus t was wel gezellig!
Na die orientatie was ik nog ffies met Jess naar Australia Fair, maar niets gekocht. :) Daarna lekker relaxed en ffies thuis gezwommen, want 's avonds hadden we een beach party van uni. Was erg leuk! Heel veel mensen van Metro waren er, dus eerst een tijdje met hun zitten praten en toen een hele tijd met Jessica en Annemarike gepraat. Zijn echt onwijs aardig en ze doen Master of Business Sport Management, dus we hebben ook een aantal dezelfde vakken! (net onze lecture managing people samen gehad en straks ook marketing samen) Verder die avond nog gezellig met Jess gedanst en nog meer mensen van Metro leren kennen. Was erg leuk en nu komen er ook vaak ffies mensen kletsen bij de deur als ze voorbij lopen. Die ontzettend grote spin zit nog steeds voor ons raam, dus heel veel mensen gaan staan kijken, haha!
Zaterdag had ik om 9 uur orientatie, dus ik moest weer vroeg op. Op zaterdag rijdt de metro bus niet en ik weet niet hoe laat de public transport bussen gaan en dat duurt ook vet lang, want moet je helemaal omrijden enzo, dus ging maar ffies lopen. Moest dus om 8 uur thuis weg! Kad orientatie met Jessica en Annemarike, dus t was wel gezellig. Wat nuttige informatie en wat minder nuttige informatie gekregen [hihi] en een uitleg van de bieb en whatnot. We kregen ook nog een burger en toen wij buiten aan het eten waren liep er een kakkerlak over onze tafel tussen onze borden door!! Iehhlllll!! Wij sprongen dus gelijk op met z'n drietjes en wilden eerst niet meer gaan zitten, omdat we um niet konden zien, haha! Ja, we moeten nog ffies wennen aan al die rare beesten hier geloof ik! Haha! We stonden dus om de tafel met ons bordje in ons hand te eten, maar uiteindelijk zijn we wel weer heel dapper gaan zitten. :)
's Avonds zijn we met hun uit gegaan in Surfers. Therese, Jess en ik zijn eerst bij Jessica en Annemarike thuis geweest. Daar een glaasje wijn gedronken, gekletst en hun huisje bekeken en daarna zijn we de stad in gegaan. Naar Shooters en ik was de enige met een vip entry card ofzo [kon je krijgen op de orientatie dag], dus ik kon mooi gratis naar binnen, hahahahahaha! :) De rest moest 10dollar betalen. :) Maar goed, was wel een leuk avondje. Aan het eind van de avond alleen 45mins op een taxi moeten wachten en guess what?? Ben je in Ozzie, regende t vet hard! Was wel warm, dus we liepen allemaal gewoon in onze tshirtjes in de hoos regen, haha!
Zondag met Jess en Therese naar Surfers gegaan, naar t strand. Daar met Janneke afgesproken en lekker liggen zonnen en ffies in de zee gezwommen.. [naja, voor hoever je t zwemmen kan noemen met zulke golven!] Was erg gezellig! Gister was ik als een van de weinige vrij, dus toen ben ik ffies naar Harbour Town gegaan om een paar dingen te kopen en verder al m'n spullen die ik bij orientaties heb gehad gelezen. 's Avonds Olympics afsluiting gekeken, maar toen kwamen er allemaal mensen elke keer langs, dus grotendeels gewoon bij de deur staan praten, haha! En toen stonden Jess en ik met Jeff en Sebastian te praten...LIEP ER EEN RAT LANGS!!!! Dus ik ging snel m'n deur dicht doen en achter m'n deur staan, haha! Hij was echt zooo dichtbij, gewoon tussen de planten voor m'n deur! En daar bleef ie nog vet lang zitten ook! Iehllll!!! Maar goed, zo lang ze maar buiten blijven heh? :)
Ehm, volgens mij heb ik verder niet zoveel meer te vertellen. Omdat uni nu begonnen is kan ik m'n work permit regelen, dus zo ffies kijken of dat nu werkt en kijken of m'n tute van vanavond deze week of volgende week begint. Ik hoop volgende week, want hij is van 6 tot 7 en de metro bus gaat maar tot 6 uur!!! Als ik om 5uur klaar ben kan ik mooi om 6 uur met de bus naar huis..dat zou wel lekker zijn. :)
Nou lieve iedereen...tot spreeks!! Hoop dat alles goed gaat met jullie! Mis jullie wel, maar tis hier echt heeeel gaaf! Ben nog steeds heel erg blij dat ik toch ben gegaan! :)
Dikke kussen,
Bieb!
PS Zussie, echt..gewoon jij 3 smsjes sturen, kim een smsje sturen EN mam een smsje sturen dat jullie met z'n allen in de kroeg zitten...lekker dan! Haha! En dan nog wel hartstikke vroeg in de ochtend hier! :) :) Enne, was Terry een beetje leuk? Haha! Keb al veel gehoord, maar natuurlijk nog niet gezien! En plannen jullie maar mooi een vakantie! Ik vinnut best...als t me maar niet veel geld gaat kosten, whahaha! Ik ben namelijk van plan om flink te gaan reizen als ik klaar ben met school en nog veel hier te zien! :) Tis allemaal zoooo mooi! Nou, ik mail je nog wel ffies, want dit wordt een heel verhaal! Dikke kusssss
PPS Voor de rest ook allemaal bedankt voor jullie lieve reacties enzo hoor! Ik zal jullie allemaal mailen en er komen binnenkort ook kaartjes. :) Kuskus
Dikke kussen,
Bieb!
28 Februari 2006 - 07:52
Marjolein:
Heey!
Dus er zitten wel Nederlandse studenten daar, das wel leuk! En 2 daarvanwonen ook dichtbij p'end!! maar leuk he als die karel de kakkerlakjes!:P op gran canaria zeiden ze, noem ze maar kareltje, dan zien ze er gelijk een stuk liever uit hahaha! maar spreek je snle weer... hoorde van mn moeder dat je heel goedkoop kan bellen naar australie, maar moet ff snel aan je moeder vragen hoe dat moet enzo! hahaha! zal snel bellen:) doei
xxiesz marjolein -
28 Februari 2006 - 10:20
Annemiek:
Hoi Meisje,
Fijn dat het echte werk nu gaat beginnen. Dan weet ik in ieder geval waar ik voor betaald heb.
Ben net terug op kantoor na een gezellig weekendje Cork. Hebben gisteren in de stralende zon gegolft. Was bijna net zo lekker als Down Under :)
Wel leuk dat je nu zoveel verschillende mensen leert kennen. En dan nog wel uit Uden ook.
Zo zie je maar dat je nooit uniek bent... Ben benieuwd hoe het gaaat met je work permit. En of je alles rond kan breien met studie en werk en alle fun!
Iedereen in Ierland vroeg hoe het met je gaat en ze sturen allemaal hun groetjes.
Van ons krijg je natuurlijk een dikke kus.
Pap en mam -
28 Februari 2006 - 18:14
Fons:
Zo het echte leven is begonnen. Gezellig elke dag even studeren.
Ik las dat je niet meer naar de slager hoeft.
Het vlees komt bij wijze van spreken zo je pan inlopen.
Het is in ieder geval vers.
En waarschijnlijk boordevol eiwitten en vitaminen.
Nou we wensen je veel succes met de studie. Maar vergeet ook de echt leuke dingen niet.
Groetjes Trudi en Fons -
03 Maart 2006 - 18:22
Marlous:
hallo! Even een update on Terry. Hij is groot!!! Een kruising tussen de GVR en ehh.. ehh.. een normaal mens. (Hihi)Maar hij is heel aardig en erger dan Leroy kan haast niet (toch?). Anyway, moet weer aan t werk. Spreek je gauw. xxxxxx -
04 Maart 2006 - 17:55
Oma:
Hai Bibi
Bedankt voor je mooie kaart Wat heb jij daar een luize leventje,wel gezellig dat je er zo van geniet.Het grote werk is nu begonnen,het zal best wennen zijn. Bij ons alles prima, een beetje koud en wit, toch ook weer mooi.Nou meisje geniet maar lekker van dat bijzondere land,
Veel liefs van je opa en oma uit dat koude kikkerland. -
04 Maart 2006 - 19:39
Kimmie (pv):
Hee Biebsje,
Thanks voor je berichtje. Blij dat je het zo leuk hebt daar en je foto's zijn echt mooi!!
Komt zeker goed dat we volgend jaar afspreken.
For now, enojy!! :) Ik mail je gauw weer!
Liefs Kim -
05 Maart 2006 - 18:18
Ampie:
Hey nichie!! Het regent het regent de pannetjes worden nat er kwamen toen 5 meisjes aan die vielen op hun gat!! Jij wordt bruin, ik ben ook bruin. Daar regent het, hier sneeuwt en hagelt het. Of zoals een weerman zegt: een winterse bui. Daar bij jullie zijn het alleen zomerse buien!! Er is een stel mails onderweg en een kaart, dus de rest lees je daar maar. Oja, het weer is een beetje te vergelijken met Ozzie en NL&Gran Canaria.
Kisses Amy